BASIN BÜLTENLERİ 2021

Hakkımızdaki Haberler

Renault’un kadın liderleri, geleceğini otomotivde gören gençlerle buluştu

Oyak Renault’nun kadın liderleri, otomotiv sektöründe kariyer yapmak isteyen gençler ile ORVILLE Womenspire etkinliğinde bir araya geldi. Oyak Renault #ÖzdeEşitSözdeEşit diyerek toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklerken; genç nesillerin, özellikle kadınların otomotiv sektörünün geleceğinde yer almalarını da teşvik ediyor.

Oyak Renault Genel Müdürü Dr. Antoine Aoun: Küresel arz sorunu üretimi etkiliyor

Otomotiv endüstrisi, elektronik bileşen eksikliğinden dolayı küresel bir tedarik sorunuyla karşı karşıya. Oyak Renault Genel Müdürü Dr. Antoine Aoun, bileşen tedarikinde yaşanan küresel krizin Türkiye’ye de yansıdığını belirterek, “En son teknolojileri kullandığımız Oyak Renault Otomobil Fabrikalarında, yaşamakta olduğumuz küresel kaynaklı elektronik bileşen tedarik sıkıntısı nedeniyle üretim programımızda değişiklikler yapmak zorunda kaldık. Oyak Renault olarak 15-22 Mart 2021 tarihleri arasında üretime kısa bir ara vereceğiz. Tedarik sorununun üretime etkilerini azaltmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Çevik ve esnek üretim kabiliyetimizle, dış kaynaklı krizlerin etkilerini en kısa sürede aşarak üç vardiyada çalışmaya devam edeceğiz.”

Groupe Renault yeni stratejik planı “Renaulution”u açıkladı

Boulogne-Billancourt, 14 Ocak 2020–Groupe Renault CEO’su Luca de Meo, Yönetim Kurulu’nun onayının ardından, Groupe Renault’nun hedeflerini hacimden değere kaydırmayı amaçlayan yeni stratejik plan olan “Renaulution”u kamuoyuna açıkladı.

Groupe Renault’nun 2020 finansal sonuçları: Karşıtlıkların yılı

Groupe Renault, Covid-19’un ağır etkilerine rağmen alınan önlemlerin olumlu sonucu olarak geçtiğimiz yılın ikinci yarısında faaliyet kârlılığı artışı yarattı.

Oyak Renault, pandemi döneminde de üretim ve ihracattaki liderliğini korudu

Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, 2020 yılına damga vuran pandemiye rağmen üretim ve ihracattaki liderliğini sürdürdü. Oyak Renault, geçen yıl 308 bin 568 adet otomobil, 431 bin 337 adet motor üretimi gerçekleştirdi. Şirket, 211 bin 954 adetlik ihracatıyla da Türkiye’nin otomobil ihracatındaki liderliğini sürdürdü.

Oyak Renault ve Bahçeşehir Üniversitesi’nden önemli iş birliği

Oyak Renault Otomobil Fabrikaları ile Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ortaklığıyla, dijital dönüşüm konuları ve genç yetenek programları hayata geçiriliyor. Proje kapsamında, BAU Teknoloji Transfer Ofisi’ne (TTO) bağlı genç girişimciler, Oyak Renault inovasyon laboratuvarı ve yazılım geliştirme topluluğuna dahil olabilecek.